Het Nieuwe Gezonde Hybride Werken

In 2022 proberen we een norm te ontwikkelen voor Het Nieuwe Gezonde Hybride Werken, met:

  • Aandacht lijkt het nieuwe goud te zijn of te worden. Ons advies: doe niet aan multitasken, beperk het aantal prikkels tijdens een overleg, onder andere door afspraken te maken over het gebruik van smartphones en/of andere informatiebronnen. 
  • Laat je hersenen niet zitten. Maak een nieuw ontwerp van een vergadering / vergaderdag(deel) en streef hierbij naar voldoende afwisseling en beweging. 
  • Beperk het zitten tijdens een vergadering, zorg ieder half uur voor een andere houding (wissel zitten, staan en indien mogelijk deskbiken bijvoorbeeld af) en neem na ieder vergaderuur een korte beweegbreak van drie minuten. Het zorgt voor een betere doorbloeding van de hersenen en daarmee voor meer denkkracht en creativiteit van de deelnemers.
  • Verzamelen 'vergader'data op groepsniveau met behulp van Quantified Self middelen (activity tracker of sporthorloge, voor meer zelfkennis en het ontwikkelen van nieuw gedrag.
  • Neem na twee uur vergaderen een langere pauze van tien tot vijftien minuten voor reflectie en herstel. Het brein heeft even 'rust' nodig.
  • En vanzelfsprekend met een zo gezond mogelijke lunch (volgens de 80% Blue Zone-regel, bij voorkeur in combinatie met een lunchwandeling op het terrein van Papendal).
  • En begin een gezonde vergaderdag vanzelfsprekend met een 'Healthy Breakfast' , bestaande uit milde yoghurt of magere kwark, vers fruit, gezonde muesli en superfoods, verse jus en een kop koffie of groene thee.

Een gezonde vergaderdag bij Pim Mulier wordt steeds vaker - zonder file - afgesloten met een fysieke training (wandelen, hardlopen of cardiofitness), en een gezond diner aan de keukentafel van Pim Mulier op Papendal. In de periode mei-september stappen we zelfs soms op de fiets naar het Renkums Beekdal voor een biologisch buitendiner bij De Ommuurde Tuin.